Internet möjliggör utbildning inom finans och ekonomi


0
investera i värdepapper och krypto

Det är många som vill spara och investera pengar för att öka sin finansiella frihet. För att lyckas är det viktigt att föra trading dagbok. Med dess hjälp blir det enligt många internetforum där utövare diskuterar trading enklare att lära sig av sina misstag. Det finns mängder av olika metoder att tillämpa, men gemensamt för dem är att de är tidskrävande. Man kan själv spekulera, eller så kan man ta del av andra börshandlares tankar och idéer. Med den kunskap som man tar till sig via internet kan man köpa aktier utan provision för att maximera den potentiella avkastningen. Att läsa forum för att ta del av andra personers trading tankar är dock inte det enda sättet att hitta kunskap på nätet om finans och ekonomi.

Podcasts som utbildar i finansiell trading

Många som är på språng har sin mobil lättillgänglig i fickan och kan ta till sig kunskap samtidigt som de sitter på bussen. Genom att välja ett par riktigt bra hi-fi hörlurar kan du koncentrera dig och ta till dig mängder med kunskap. Med dess hjälp kan du stänga ute distraktioner och koncentrera dig på den media du konsumerar. Exempel på populära svenska podcasts om trading och finans som är både utbildande och inspirerande följer.

  • Fill or kill
  • Analyspodden
  • Börspodden

Addera dessa till din lista med prenumerationer i podcastappen så kan du lära dig mycket matnyttigt om begrepp som styrräntan, kryptovalutor och att korta aktier.

Följ bra Youtubes för finansinspiration

Internet vimlar av riktigt interaktiv och bra information för dig som vill ta till dig. Om du är duktig på det engelska språket kan du lyssna på Youtube-kanaler som tillhör några av de skarpaste personerna inom finansvärlden. Exempelvis har grundaren till hedge fonden Bridgewater Associates, Ray Dalio, en kanal där han delar med sig om värdefull kunskap. Genom att lyssna på honom får du en inblick i hans tankar kring ekonomiska konjunkturer och annat som du kan applicera på din egen handel.

Läs artiklar om aktier och ekonomi

Du som vill lära dig mer om aktier och ekonomi kan hitta en uppsjö av intressanta artiklar på internet. De rör alla tänkbara ämnen som är relevanta för investeringar. Du kan exempelvis läsa någon av de stora svenska dagstidningarna för att hitta nyheter om de senaste makroekonomiska händelserna. Kanske läser du nyheterna om att det saknas halvledare vilket är viktiga komponenter för diverse elektroniska produkter. Hur kan det komma att påverka diverse börshandlade tillgångar? Men du behöver inte enbart lägga fokus på nyheter som kan påverka aktiekurser.

Internet är fullt utav artiklar som är skrivna i utbildningssyfte. Dessa innehåller matnyttig kunskap som låter dig bygga upp en solid kunskapsnivå kring hur ekonomin fungerar. Det kan röra sig om att skapa en förståelse för hur valutakurser kan påverka den nationella ekonomin. Eller så kan du läsa på om hur du kan använda olika ordertyper för att skapa bra riskhantering i din aktieportfölj. Kunskapen som förmedlas är näst intill oändlig och det är bara din vilja att lära dig som stoppar dig från att bli en bättre investerare genom att använda internet.

ESG aktier blir mer populära bland investerare

En typ av investeringar som blir allt vanligare och växer i popularitet är så kallade ESG aktier. Om dessa kan du lära dig mer om på internet. I korthet är de aktier som gör gott, inte bara för avkastningen utan även för miljön, samhället och företagsstyrningen. Därmed kan man säga att investerare blir mer medvetna om dessa frågor och använder sitt kapital för att påverka samhällsutvecklingen. I takt med att denna typ av investeringar ökar i popularitet stiger efterfrågan. Genom att använda internet kan du lära dig att förstå hur balansen mellan utbud och efterfrågan påverkar tillgångspriser. Därmed kan du bli en bättre investerare tack vara alla de gratisresurser som finns att tillgå online.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *