Test: Havrisar och Tefflisar – nya bröd på marknaden


1
tefflisar macka
Foto: kobe.se

Bröd är en hörnpelare i vårt dagliga matintag. Från frukostens efterlängtade macka, till ett populär fika- eller mellanmåls-alternativ och vissa äter det även till huvudrätter. Brödverket lanserar nu sorterna Havrisar och Tefflisar; två nya matbröd i portionsstorlekar med havre respektive teff som huvudingredienser. Havre känner väl de flesta till, teff är en östafrikansk växt som kallas ”kärleksgräset” och bakas in med råg för att ge smak och vara ett nyttigt alternativ, med dubbelt så mycket järn och tre gånger som mycket kalcium som quinoa. Perfekt till LCHF- och Keto-fantasterna, som ändå vill kunna unna sig en macka ibland.

Tefflisarna var oerhört färska och luftiga, kändes mättande men inte kompakta som vissa bröd kan bli när man tuggar dem (känns nästan som degen växer i munnen). Såväl redaktionens äldre som yngre testare var helt begeistrade i mackorna vi gjorde på dem. Rek pris i handeln 30 kr per paket.

tefflisar macka
Foto: kobe.se

Havrisarna var lika pinfärska de, men kändes först lite ”grötiga” i munnen. Helt utsökta dock att rosta, det gav lite mer ”stuns” åt texturen. Bakade med inslag av äpple och, enligt företagets mätningar, kolesterolsänkande, så bidrar de samtidigt med fiber till magens funktioner. Vi passade på att fira sommarens ankomst genom att skapa en räksmörgås och avnjuta denna med ett glas kylt, vitt chardonnay. Rek pris i handeln 35 kr per paket.

havris räkmacka chardonnay
Foto: kobe.se

Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

1

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras.