Nya proteinbröd från Brödverket


1

Vi testade Havrisar och Tefflisar från västkust-bageriet Brödverket nyligen och nu har turen kommit till deras senaste produkt – nyttig-bröd för folk som tränar. Proteinbröd och Proteintoast släpps nu (i samarbete med Nordic Wellness, där flera av oss på redaktionen tränar) med fokus på hög andel protein (upp till 21%) och så låg andel som möjligt av de ”förhatliga” kolhydraterna, som alla LCHF och Keto-anhängare kämpar emot.

Bröden är stabila men smakar ändå gott, du som är van att äta grövre bröd som gammel-dansk kommer att känna dig som hemma. Tyvärr är proteinet man använt soja och åsikterna går isär om dess lämplighet – kritiker menar att det är särskilt dåligt, i för stora mängder, för män (då det innehåller östrogen) och det är dessutom tveksamt ur miljösynpunkt då det kommer till stor del från områden skövlad regnskog. En normal konsumtion bör dock vara acceptabel för de flesta, även om vi hellre skulle se en lösning där man använder chiafrön, kikärtor eller mandelmjöl.

Proteinbröd och Proteintoast Brödverket Nordic Wellness frukost kobe.se
Foto: Kobe.se

Proteinbrödet var kompakt och funkar bra som ett nyttigare alternativ till räkmackan, medan toasten gjorde sig bra i rosten (såklart!) och boostade protein-nivån på redaktionsfrukosten, samtidigt som vi höll igen på kolhydraterna.

Proteinbröd (250 gram) och Proteintoast (260 gram) finns i handeln nu och kostar runt 27 kronor styck.

Foto: Brödverket

Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

1

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *