Fördelarna med on-demand-underhållning


0
on demand

Innan vi går vidare med vilka fördelar det är med on-demand-underhållning, så är det bra att veta vad det är för något först. Har du aldrig hört talas om detta tidigare är det svårt att avgöra om sådan underhållning är något för dig eller inte. Vi kommer reda ut några begrepp inom on-demand-tjänster för att det ska bli enklare för dig.

Vad är on-demand-tjänster?

En on-demand-tjänst av något slag innebär att du kan se TV eller film på ett mer individuellt sätt och har därför blivit alltmer vanligare under de senaste åren. Det går att dela upp tjänsterna i två typer – det som är kostnadsfria som du kan hitta på till exempel TV4 play, Svt Play, TV3 play och Kanal 5 Play och så vidare. 

Den andra typen av on-demand-tjänster är sådana som du betalar för, såsom exempelvis Discovery +, C More, Netflix och liknande. Om du istället är på spelhumör kan du besöka Club Casino 6000 för att roa dig. De erbjuder olika former av underhållning.  

Vad krävs det för att använda on-demand-tjänster?

För att du ska kunna ha nytta av on-demand-tjänster gäller det att du har ett ganska snabbt Wifi
För att vara säker på att kunna se på TV och film gäller det att ha minst en bandvidd på 10 Mbit/s, för att slippa störningar och få en bra kvalitet. Vill du kunna se film med HD-kvalitet bör du ha ett ännu snabbare internet. Dessutom bör du också ha en dator som klarar av hastigheten, annars blir kvaliteten för dåligt.

Fördelarna med on-demand

Det finns flera fördelar med on-demand, men den främsta fördelen är att du som tittare inte behöver ha koll på när programmet eller filmen börjar. Du kan således se på en nyhet, film eller TV-program när du känner för det. Tillika går det se programmet eller filmen hur många gånger som helst, så länge det finns med i utbudet hos leverantören. Utbudet hos on-demand-leverantörerna uppdateras ständigt, men du får oftast även tillgång till “gamla godingar” som är klassiker.

En annan fördel är att du inte behöver gå på bio för att se på en film, utan kan krypa upp i soffa där hemma med popcornen och något gott att dricka inom räckhåll. Orkar du inte se klart filmen eller behöver ta en bensträckare. Då är det bara att pausa filmen för att sedan fortsätta se på den lite senare eller rent av en annan dag. Detta gäller naturligtvis även de TV-program som du kan titta på via on-demand-underhållning, vilket kan vara bra att veta om du följer en serie eller liknande. 

Finns det några skillnader mellan livestreaming och on-demand?

Livestreaming förstår du säkert vad det är och det innebär att du ser något event eller TV-program här och nu i realtid. Vilket gör att du måste passa tider, men är det till exempel en fotbollsmatch är det alltid trevligare att se live istället för i efterhand. Så riskerar du inte få reda på resultatet innan du har sett matchen. När du ser via on-demand kan du själv avgöra när du vill se underhållningen.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras.