Många reser för att förbättra relationen


0

Många reser för att förbättra relationen

En ny undersökning från Countryside Hotels visar att kvinnor oftare tar initiativ till att förbättra kärleksrelationen, och nästan sex av tio svenska par har åkt på resor för att återuppliva romantiken. Även om en majoritet anser att relationen förbättras under resan, är det något färre som upplever långvariga positiva effekter efter att resan tagit slut.

Vi ser återkommande i våra undersökningar att många svenskar längtar efter att byta miljö och få mer tid tillsammans i sina parrelationer. Samtidigt noterar vi att mer tid tillsammans ibland kan leda till konflikter, vilket gör det viktigt att vara ödmjuk inför förväntningarna på hur resan ska påverka relationen,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels.

Många reparationsresor

Undersökningen visar att både svenska kvinnor och män är överens om att det vanligtvis är kvinnan som tar initiativ till att förbättra kärleksrelationen. Resor framstår som ett populärt sätt att kickstarta romantiken, där mer än var tredje svensk (35 procent) har tagit initiativ till en gemensam resa för att förbättra relationen, och nästan var fjärde (24 procent) har organiserat flera ”reparationsresor”.

Även om det fortfarande är flest kvinnor som bokar resorna för paren, ser vi en ökning av män som tar initiativ och bokar den gemensamma resan,” säger Anna Övergaard.

Effekten hänger kvar

Att resa bort för att förbättra parrelationen kan vara mycket välgörande. Undersökningen visar att 53 procent av svenskarna upplever en förbättring av relationen under resan, och något färre, 42 procent, upplever att dessa förbättringar varar även efter resans slut. Endast 2 procent upplever att resor försämrar deras parrelation.

Att resa kostar, men det gör även parterapi och andra relationförbättrande åtgärder. Därför är det hoppfullt att 42 procent upplever en långsiktig förbättring efter att ha fått tid tillsammans i en ny miljö,” säger Anna Övergaard.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format