Nextbase och Vodafone i samarbete för ny IoT-lösning för uppkopplade fordon


0
Nextbase-iQ-Shot-9.2

Dash cam-företaget Nextbase meddelar att man inleder ett nytt samarbete med brittiska telekomoperatören Vodafone. 

Samarbetet innebär att Nextbase senaste bilkameralansering ”iQ” kommer få heltäckande IoT (”Internet of Things”)-anslutning vilket innebär att funktioner som Radardetektion, Smart Sense Parking och Emergency SOS kommer fungera i hela Europa, förutom Tyskland. 

Radardetektion innebär att bilkameran upptäcker andra trafikanters närvaro, riktning och avstånd. Smart Sense Parking är en AI-aktiverad teknik som fångar kritiska ögonblick före och efter en parkeringsincident, vilket kan vara smidigt om någon råkat skrapa emot din bil på en parkeringsplats. Emergency SOS innebär att bilkameran automatiskt larmar räddningstjänsten med plats och andra viktiga uppgifter i fallet att det inträffar en allvarlig olycka.

I Sverige blir förare med abonnemang hos Vodafones partners de som först får möjlighet att ta del av den nya tekniken. 

Helt integrerad i Nextbase iQ är 4K-videoteknik med tre kameror, som kan spela in video både utanför och inuti fordonet. Föraren har alltid åtkomst till videoklipp och kan även få varningar i realtid. Nextbase iQ ska ha en ny produktdesign, ”inspirerad av ny forskning och utveckling för att fånga den bästa bildkvaliteten och fordonssäkerhetsvyerna i branschen”. 

Nextbase iQ presenterades på CES-mässan i Las Vegas i början av året och förväntas börja säljas framåt hösten 2022. Pris är okänt i dagsläget. 


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *