Klimatkompenserad Ginger Beer från GodDryck


4
Goddryck Ginger beer thaimat
Foto: Kobe.se

I dagarna släppte svenska GodDryck den första, ekologiska, ”klimatpositiva” Ginger Beer-drycken (klimatpositiv definieras av dem som 10% påslag på ersättningen för ”klimatneutral” enligt ISO 14021 ””en produkt vars klimatfotavtryck har klimatkompenserats”).

En 250 ml burk kostar vid lanseringen 22,90 kr + pant på Systembolaget och erbjuds som alkoholfritt alternativ till måltidsdryck eller vuxenläsk. Vi på Kobe älskar Ginger Beer och passade på att testa GodDrycks ingefärsöl till lite thailändsk mat – Namman Hoi med nötkött och vegetarisk Geang Phed Paak – vilket den gifte sig fint med. En trevlig fräschör låg som överton, men kanske var efterklangen något litet för läskedrycks-söt för våra smak, vilket gör att Fentimans Ginger Beer kvarstår som favorit med sin något syrligare och friskare slutton.

Vill du variera drycken till fredagsmyset eller passande maträtter och samtidigt göra en insats för miljön bör du testa att köpa med dig ett par Ginger Beer från GodDryck nästa gång du handlar inför helgen.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

4

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *