NordVPN klarar integritetsgranskning för fjärde året i rad


0

Det internationella konsultnätverket Deloitte har bekräftat NordVPN:s engagemang för att inte lagra någon inkommande eller utgående trafikdata.

NordVPN har återigen genomgått en oberoende revision som styrker företagets policy att inte spara några loggar. Revisionen, som är den fjärde i ordningen, utfördes av Deloitte och bekräftar NordVPN:s integritetslöften om att inte spåra eller logga användarnas onlineaktiviteter.

Vi anstränger oss till det yttersta för att erbjuda avancerade cybersäkerhetslösningar för att skydda våra kunder, men tar samtidigt deras integritet på största allvar. Vi håller fast vid vårt löfte att inte övervaka eller registrera användarnas onlinetrafik. Vi är övertygade om att en policy som inte innebär några loggar bör vara standard i branschen. En oberoende granskning av ett välrenommerat företag som Deloitte ger våra kunder försäkran om vårt engagemang för ett säkrare och mer privat internet”, säger Marijus Briedis, teknisk chef på NordVPN.

I samband med uppdraget intervjuade Deloittes specialister NordVPN:s personal och genomförde en noggrann kontroll av företagets serverinfrastruktur, serverinställningar och tekniska loggar. Deloitte hade tillgång till NordVPN:s tjänster mellan den 30 november och 7 december 2023, och under denna tid granskades inställningar och rutiner för integritet på servrar som Obfuscated, Double VPN, Standard VPN, Onion Over VPN (TOR) och P2P.

Deloitte fann inga belägg för att NordVPN inte skulle leva upp till sitt åtagande om en no logs-policy. De bekräftar NordVPN:s uttalanden om att företaget inte lagrar någon trafikdata, vilket inkluderar IP-adresser, webbhistorik eller information om besökta webbplatser.

NordVPN:s första oberoende no logs-revision genomfördes 2018 och efterföljdes av ytterligare granskningar 2020 och 2022, vilket visar på företagets kontinuerliga engagemang för integritet. Dessa oberoende revisioner ger NordVPN:s kunder trygghet i att de får den integritet de har utlovats – en VPN-tjänst som inte spårar eller lagrar deras webbaktiviteter.

Vårt oberoende test av NordVPN kommer inom kort att publiceras.

Den fullständiga revisionsrapporten är tillgänglig för genomläsning på NordVPN:s hemsida.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *