Nu kan du ladda ned Mac OS Big Sur – men vi tycker du ska vänta


1

Uppdatering: Vår avrådan är i underkant, nu rapporteras både om datorer som helt dött och kräver service av ”uppdateringen” och en brandvägg som läcker som ett såll. Starkt jobbat, Apple...

Det är aldrig jättesmidigt när stora lanseringar ska ske. Xbox Series X/S blev som väntat brist på i tisdags och hela systemet hade skakig online-tjänst när alla nya ägare skulle koppla upp sig och tanka hem optimerings-patchar till spel. Igår släppte Apple nya Mac OS Big Sur (som funkar så långt tillbaka som på Mac:ar från 2013) och är ett steg i att amalgamera Mac OS och iOS/iPad OS till ett enda system med gemensamma appar. Även Macarna har ju börjat resan mot att bli Silicone/ARM-baserade (kallas M1) för att alla system ska bli ”lika” (och första tester är mycket lovande, ur prestandasynpunkt men detta blir ett stort, omvälvande kliv likt det från PowerPC till Intel för 16 år sedan).

Lanseringen av Big Sur gick dock allt annat än smärtfritt, många kunde inte ladda ned programmet alls och flera av Apples kärntjänster rasade i infrakstrukturen (Maps, iMessage, Apple Card & Pay mfl). Nya OS är ofta outforskad mark i verkligheten (trots månader av beta-testning är denna grupp starkt begränsad) så vi rekommenderar alltid avhållsamhet. Åtminstone till första, eller ännu hellre andra, stora uppdateringen släpps (alltså OS 11.1 eller 11.2). Det finns inget man måste ha just nu ändå i Big Sur, så vårt råd är att vänta till december eller början på nästa år.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

1

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *