Warner släpper alla biofilmer på HBO Max 2021


0
bio

Bios framtid är fortsatt osäker och aktierna stärks inte direkt. Ingen vet när, eller om, biograferna kan köra som vanligt igen (även om några är öppna fortfarande, med minimalt deltagarantal här och där) och hela biorepertoaren som flyttats till 2021 hänger nu i luften.

Warner har därför beslutat att göra något drastiskt och det blir att man kör alla sina filmer som skulle haft biopremiär 2021 direkt som streaming på HBO Max – detta innefattar bland annat Dune, Mortal Kombat, nya Conjuring och Space Jam samt Suicide Squad 2 och Matrix 4. Tanken är att det ska ske ”på prov” under ett år och filmerna skulle vara tillgängliga en månad för att sen tas bort (för att få gå på bio, om det skulle öppna upp). ”Ingen vill se filmer tillbaka på stora duken mer än vi”, säger Warner Bros VD:n Ann Sarnoff, ”samtidigt måste vi förhålla till en ny balans och verkligheten att de flesta biografer i USA under 2021 kommer köras under full kapacitet”

Förhoppningarna att åtminstone andra halvåret 2021 ska bli så annorlunda mot större delen av 2020 grusas allt mer och pessimister tror att hela 2021 blir som perioden under corona 2020, eventuellt med nya vågor och restriktioner, trots löften om vaccin.

Streamingtjänsten HBO Max finns för tillfället bara i USA och planen just nu är att köra filmpremiärerna som vanligt på bio i de territorier som har den möjligheten.

Är detta slutet för bio som visningsfönster?


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *