Xbox rapporteras börjar blockera icke-licensierade tredjepartstillbehör


0

Microsoft och dess licensierade Xbox-hårdvarupartners planerar att blockera användningen av ”oauktoriserade” tredjepartstillbehör från och med den 12 november, enligt rapporter. Spelare kan motta en popup-varning om att deras tillbehör är oauktoriserat och slutligen kommer dessa tillbehör att blockeras för att ”bevara spelupplevelsen på konsolen”.

Microsoft råder spelare att kontrollera den fullständiga listan över tillbehör som stöds på Xbox-konsoler. Brook Gaming, ett företag känt för sina tredjepartsspel-tillbehör, har meddelat att vissa av dess produkter kommer att påverkas av denna förändring.

Om du är en spelare som ser detta fel visas på skärmen, anger Xbox-supportsidan att du kommer att ha två veckor på dig att använda detta tillbehör innan det blir ”blockerat från användning med konsolen”. För att lösa problemet måste användare ansluta ett licensierat tillbehör.

Microsoft har också ett ”Designed for Xbox-program” som erbjuder en mängd licensierade och godkända tillbehör från mer än 50 stora spelvarumärken. Dessa tillbehör kommer att märkas med en ’Designed for Xbox’-bricka. Det antas att Microsoft kan utöka detta program för att inkludera godkända trådlösa tredjeparts kontroller.

Det kan förvisso vara ”oro för spelar-upplevelsen”, men det luktar ”ekomiska incitament” lång väg tycker vi. Behöver Microsoft få in mer deg nu efter Activision-köpet?


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *