24 augusti har nyrestaurerade Askungen i 4K premiär på Disney+


-1
Foto: Walt Disney Studios

Den 25 augusti kommer Disney+ och Walt Disney Studios att lansera en helt ny 4K-restaurering av Walt Disneys animerade klassiker Askungen från 1950. Detta som en del av Disney100-firandet och i samband med World Princess Week. Denna restaurering är resultatet av flera års arbete av Walt Disney Studios Restaurerings- och Bevarandeteam i samarbete med Walt Disney Animation Studios. Filmen, som tidigare vunnit ett Golden Bear Award vid sin internationella debut, presenteras nu i sin ursprungliga prakt och kommer att se och låta bättre än någonsin.

Restaureringsprocessen innebar att det ursprungliga nitratnegativet togs fram från Library of Congress och skannades i 4K. Därefter genomfördes en rengöringsprocess för att ta bort smuts och så många artefakter som möjligt. Resultatet är en skarpare och högkvalitativ bild jämfört med tidigare versioner.

Disney-animeringslegenderna Michael Giaimo och Eric Goldberg bidrog med sin expertis för att säkerställa att filmens rika färger, kontrast och noggrannhet bibehölls. Filmens återställning var en kärleksfull process, och tittarna kommer att upptäcka mer klarhet, subtilitet och färgskillnader i denna version.

Askungen, som ursprungligen släpptes 1950, hyllades för sin stiliga och experimentella look, sofistikerade och uttrycksfulla animation och förtjusande berättelse. Den var en stor hit vid sin ursprungliga release, den fick tre Oscar-nomineringar och räddade studion från en svår ekonomisk situation orsakad av krigsårens utmaningar.

Filmen släpptes nyligen på 4K UHD i bland annat Storbritannien.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

-1

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *