Recension: Clockwork Aquario – en återskapad klassiker


0

I nära trettio år har spelet Clockwork Aquario legat i dvala i SEGAs valv, för att nyligen ha hittats som delar av kod och färdigställts av gänget på Westone och ININ Games. Ryuichi Nishizawa, skaparen av Wonder Boy och Monster World, står bakom denna färgexplosion till arkadupplevelse, som du kan dela med en vän i tvåspelarläge. Det är en pärla från arkadspelens svunna tid, ett sidoscrollande 2,5D-äventyr med överraskande banor och bossar.

Det är kanske inte världens längsta – eller för den delen svåraste – arkadutmaning, men för att vara från den gyllene tidsåldern då man matade arkadmaskiner med mynt och andra stod på kö bakom, så hade vi i alla fall en högtidsstund i soffan. Och spelet drog nyligen in ett rekord Guinness Rekordbok också – för ”längsta tid för ett tv-spel att gå från utveckling (1992) till release (2021)”.

Ute nu till Switch och PS4 och även om prislappen på 200 kr kanske känns aningen i överkant, så är detta ändå ett så unikt spel som aldrig släppts förr men ändå fångar en tidsanda att vi inte kan annat än rekommendera det till fans av genren.

Sätt ditt betyg!
Vårt betyg
1star1star1star1stargray
Läsarnas betyg
5 based on 1 votes
Titel
Clockwork Aquario
Format
PS4 / Switch
Software Category
Arkad
Pris
SEK 200

Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *