Glupsk – streetfood med inspiration från USA och Bohuslän


6
Restaurang Glupsk - västkustpizza

I dagarna öppnar restaurang Glupsk och redaktionen har haft nöjet att besöka denna och prova delar av deras meny. Restaurangen drivs av Niklas Krafft, kock och yrkesfiskare från Bohuslän, och hans fru Mia. De fiskar själva alla skaldjur som används i matlagningen i de kalla vattnen väster om Smögen, och kokar dem direkt på bryggan innan de skickas till köket i Stockholm.

Vi började med att testa deras specialiteter – rolls fyllda med havskräfta, krabba och räka. Rolls är ett koncept från USA och Glupsk har skapat sin egen variant med en Bohuslänsk touch. Brödet var frasigt och fyllningen var färsk och smakrik. Vi testade även deras pizzor som finns t.ex med västerbottenost, räkor och tångrom .

Vi uppskattade verkligen att allt var tillagat från grunden och att det fanns en tanke bakom allt. Bara en sån sak som att de har låtit flera olika bagerier testa sig fram för att skapa det perfekta brödet till deras rolls.

Restaurangen har en avslappnad och mysig atmosfär och personalen var mycket vänlig och tillmötesgående. Tanken är att Glupsk ska växa och om allt går enligt plan så kommer vi inom 1-2 år se fler Glupsk i Stockholm.

Om du gillar skaldjur och vill ha en smak av Bohuslän mitt i Stockholm, så är Glupsk definitivt värt ett besök.

Mer information och meny finns på Glupsk.se.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

6

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *