Waipo – lyx-Kina på söder


1
Black Pepper Beef Waipo Söder
Black Pepper Beef. Foto: kobe.se

I Thai Orkidés gamla lokaler, precis vid torget på Medborgarplatsen, så har premium-Kina-resturangen Waipo tagit över. Men detta är ingen ”tre små rätter för under hundringen” kina-restaurang, utan äkta high-end asiatiskt med prislapp därefter. Deras lyx-lunch-specialare är dumplings (tre stycken av samma sort) med valfri á la carte-varmrätt för 245 kr. Det hela är världsklass. Kobe-redaktionen provade Dumplings med King Prawns, härligt mjuka och samtidigt så där klistriga som äkta dumplings ska vara.

dumplings king prawns waipo
Dumplings med jätteräkor. Foto: kobe.se

Till varmrätt körde vi Black Pepper Beef och EATs Rostad, mörade fläsksida (perfekt för ett sällskap att ta olika rätter och dela flera smakupplevelser). Fläsksidan var en höjdare, lyckades vara både krispig och saftig samtidigt med en perfekt sötma. Pepparbiffen var prima nötkött deluxe, felfritt saftigt rosa med spänstigt wokade grönsaker och rejält generös portion för köttälskare.

Tillsammans med en 700ml Tsingtao – ölet som inte vinner några smaktävlingar, men är som gjutet för asiatisk mat – så är detta med stor sannolikhet nya favoritstället för en lyxlunch på söder. Skönt att det inte ligger så långt ifrån vårt kontor.

Waipo lyxlunch med öl
Nya favvo lyxlunchen på söder? Foto: kobe.se

Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

1

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *