BMW Group och AirConsole arrangerar utvecklingstävling för spel i bilen


0
11.10.2022 | ID: P90481723 BMW Group partners with AirConsole to bring casual gaming into vehicles in 2023 (10/2022)

BMW Group och AirConsole lanserar en tävling för att utveckla spel anpassade till bilupplevelsen. Med denna tävling utnyttjar de två företagen potentialen i den globala spelutvecklarcommunityn, samtidigt som utvecklare uppmanas att vara banbrytande inom området bilspel (eller ”spel i bilen”). BMW Group och AirConsole kommer tillsammans att marknadsföra tävlingen på Game Developer Conference (GDC) i San Francisco (20-24 mars 2023).

Utvecklare kan skicka in sina idéer och koncept från och med idag och fram till den 8 juni 2023 via den officiella tävlingens webbplats. Bland de inskickade spelförslagen väljs de fyra bästa som vinnare, och var och en kommer att få 5 000 euro för att utveckla en prototyp. Om prototypen visar sig lovande kommer AirConsole att fullständigt finansiera utvecklingen av spelet för att sedan inkludera det på AirConsole-plattformen. Vinnarna är också inbjudna till BMW Group-huvudkontoret i München för att se resultatet i aktion.

Stefan Butz, vice VD för BMW Group Development for Entertainment and Apps, sa: ”Denna tävling är en stor möjlighet för spelutvecklare att samarbeta med AirConsole för att skapa engagerande spelupplevelser specifikt för fordon. Vi vill erbjuda våra kunder en förstklassig underhållningsupplevelse, och spel handlar om glädje.

Antti Makkonen, speldirektör på AirConsole, sa: ”Som framhävts av fordonsindustrin på CES sker spel i bilen. Spelutvecklare behöver börja skapa spel för bilanvändning, inte bara ta med spel till bilen. Att använda telefoner som kontroller i bilen gör att spelandet blir tillgängligt och roligt för alla, särskilt med tanke på att inte alla kommer att äga en spelkontroll, eller att spela direkt på bilens pekskärm gör att armen tröttnar ganska snabbt.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *