HBO MAX och Discovery Plus slås ihop – dåliga nyheter?


0

Uppdatering: Sammanslagningen verkar ske i mitten av 2023 i USA och ”under 2024” i Europa. Så förhoppningsvis får vi ha kvar vårt erbjudande ett tag till.

Sen det blev klart att den sker en mega-merger mellan jätteföretagen Time Warner (som äger WB och HBO) och Discovery, så sker nu också en massa omstruktureringar och ”kostnadseffektiva förändringar”. Warner passade på att helt steka den nya Batgirl-filmen, som dragits med omfattande reshoots och haft en budget på hisnande 900 miljoner kronor (ryktet säger att förhandsvisningarna gick så dåligt att filmen bedömdes som låg chans att lyckas i den tuffa superhjälte-fåran).

Nu kommer även besked om att de två streamingkanalerna HBO MAX och Discovery Plus slås ihop, där HBO MAX lägger ned sin infrastruktur som dragits med klagomål, till förmån för Discoveries som ska vara tekniskt bättre. Nästa sommar, 2023, ska sammanslagningen vara klar och det innebär med stor sannolikhet att HBO MAX innehållet som vi känner det idag försvinner (till hur stor del får vi se, men originalfilmer börjar redan plockas ned från tjänsten). Vad värre är att de som hoppade på HBO MAX för 44,50 kr ”livet ut” snart får se det livet nå sitt slut. Som salt i såren så avskaffar man också ”regeln” om att släppa biofilmer 45 dagar efter premiär på streaming, något som coronapandemin tvingade flera av filmbolagen till då ingen ville/kunde gå på bio.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *