Microsoft släpper svart Xbox Series S med större SSD


-1
xbox series-familjen
Foto: Microsoft

Microsoft har nyligen lanserat en ny version av Xbox Series S med 1TB lagringskapacitet och en svart kabinett. Denna nya modell är nu tillgänglig i USA, Storbritannien och flera andra länder.

Microsoft har utökat sitt sortiment och erbjuder nu totalt tre spelkonsoler: två Series S-konsoler och den mer kraftfulla Series X. Den nya Xbox Series S är mestadels identisk med den befintliga modellen, förutom att dess lagringskapacitet är dubbelt så stor. Prisskillnaden är 50 dollar (drygt 500 kronor innan svenska skatter), vilket verkar rimligt för 1TB lagring istället för 500GB.

Xbox Series S-konsolerna matchar inte grafikprestandan hos den dyrare Xbox Series X eller PlayStation 5 för den delen, men de kommer ändå med några av de nuvarande generationens funktioner, som en snabb SSD istället för en konventionell hårddisk. Konsolen har en HDMI 2.1-utgång som stöder upp till 4K 120Hz-utgång, men spel renderas i lägre upplösning och sällan i 120fps.

Xbox Series S 1TB kommer att finnas tillgänglig från och med denna vecka i USA, Storbritannien, Tyskland och andra stora marknader, och kommer snart att nå fler länder såsom vårt avlånga land.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

-1

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *