Netflix (smyg)lanserar speltjänst


0
Android_Collage_1920x1080__UCAN_En
Foto: Netflix

Uppdatering: Nu finns spelen även på iOS, sök i App Store under respektive spels namn.

Idag lanserade Netflix sin utannonserade speltjänst i tre territorier (Spanien, Portugal och Polen) i hela världen – men det var inga pukor och trumpeter utan snarare en smygpremiär. Netflix Gaming finns till en början bara på Android (iOS kommer ”senare”) och endast fem spel, några baserade på populära Netflix-serier, finns att tillgå: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up.

Planer finns att fortsätta släppa spel (bland annat på mega-populära Squid Game) och i dagsläget är spelen utvecklade för ARM-baserade plattformar, vilket rent tekniskt skulle innebär att Smart-tv borde kunna köra dem, men än så länge finns inget officiellt sagt om stöd där. Likaså utesluter nuvarande arkitektur konsoler som PS5 och Xbox Series, men skulle rent tekniskt fungera på Nintendo Switch (om Nintendo skulle gå med på det).

Netflix Gaming ingår i abonnemanget och kommer att finnas som en separat flik i appen. En av anledningarna att satsningen dröjer på iOS är troligtvis på grund av Apples regler kring appar som gör att man inte kan placera annat content i en annan typ av app, så troligtvis blir det någon lösning med direkt nedladdning i App Store av varje titel.

Vad tror ni om satsningen – flipp eller flopp?


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *