Sony backar om krångliga PS5-uppdateringar


0
horizon forbidden west
Foto: SIE / Playstation

Sony har på senaste tiden gett lite oroande tecken på att man tänker pressa ut maximalt med pengar av sina användare genom att inte längre göra PS5-uppgraderingar gratis för de som köpt PS4-versionen och sen byter till Playstation 5-konsol. Ghost of Tshushima: Director’s Cut blev första spelet med den snåriga uppgraderingsvägen, ett spel som förvisso har ett år på nacken, fick ett DLC och kanske kunde motivera en liten peng emellan.

Men när ännu inte släppta Horizon: Forbidden West inte skulle få någon gratis uppdatering till PS5-version i standard-utgåva, utan skulle tvinga spelare att köpa någon av de dyrare samlarutgåvorna, så slog många på internet bakut. Microsoft släpper ständigt patchar till gamla spel och förbättrar dessa helt gratis för alla Xbox-ägare och nu backar Sony och erkänner att man trampat i klaveret och ångrar sig – alla PS4-versioner ska därmed gå att uppdatera till PS5, helt gratis.

Horizon: Forbidden West är försenat till 18 februari 2022 och får du inte tag i en PS5:a till dess kan du alltså köpa det på PS4 när det släpps och få det uppgraderat när du uppgraderar konsolen.

Helt självklart tycker vi att man ska erbjuda det till användare som fortfarande kör PS4, särskilt som man släpper spelet på båda formaten.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *