Thorgal hoppas utmana Witcher 4


0

Mighty Koi Studio tillkännager en adaption av Thorgal till ett tv-spel och presenterar sin vision av världen i den första trailern. Spelare kommer att axla rollen som huvudkaraktären och uppleva många äventyr kända från serietidningarna, där de stöter på farliga banditer, fruktansvärda monster och oövervinnerliga gudar – men också kraftfulla allierade.

Thorgal baseras på den legendariska serietidningsserien av Grzegorz Rosiński och Jean Van Hamme. Spelare kommer att ta på sig rollen som vikingen Thorgal Aegirsson i ett äventyrsspel med RPG-element som kan bli en stark konkurrent till The Witcher 4, tack vare användningen av Unreal Engine 5 med egenutvecklade tillägg och utnyttjandet av toppmoderna teknologier som fotogrammetri och AI. Spelet kommer att släppas till PS5, Xbox Series och PC. Lanseringsdatumet är ännu inte tillkännagivet.

Äventyren om den mest kända vikingen har publicerats sedan 1977 och översatts till 18 språk, med över 20 miljoner sålda exemplar. Den legendariska serietidningsserien ligger till grund för spelet. Historien om Thorgal, ett mystiskt ”stjärnbarn” som skyddar sina nära och kära från både människor och vredgade gudars vrede, har blivit en permanent del av fantasy-kanon.

Studion Mighty Koi, som grundades relativt nyligen 2022 och är baserad i Warszawa, har från början fokuserat på att skapa AA+ / AAA-spel. Den kombinerar ett internationellt teams kreativitet med expertis från spelproffs. Deras projekt kännetecknas av användningen av nya teknologier som fotogrammetri och AI. Studion har nu nästan 100 anställda med erfarenhet från företag som Fromsoftware, Konami, Wargaming, CD Projekt och Ubisoft.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *