Titanic och Avatar på väg i specialversioner från Cameron


0

Uppdatering: Nu bekräftas att Avatar släpps på biograferna igen den 23 september, troligen i 4K och HDR. Vad som är mindre kul är att Disney+ samtidigt passar på att plocka bort filmen för att ”tvinga” fans att se om den på bio inför tvåan. Vi gillar inte denna giriga tendens som storbolaget börjat visa upp.

Det börjar bli dags att tagga hemmabion för 4K-versioner av James Camerons två massiva filmsuccéer och tillika Oscarsvinnare, Titanic och Avatar. Och när mästaren släpper något så görs det inte bara på en höft, han fick oss att tappa hakan – och helt omvärdera – ”chick-flicken” Titanic, när han släppte den i ordentligt 3D på IMAX 2012 (inför 15 årsjubiléet). Nu får filmerna både HDR och HFR, high frame rate, men för att motverka ”såpopera-effekten” så kompenseras den högre bilduppdateringen med TruCut, en teknik från Pixelworks.

HDR lägger tydligen till judder på 24 frames-filmer så denna lösning kan bli banbrytande för kommande UHD 4K-utgåvor som kan få HFR, med bara fördelarna det innebär.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *