Snart kan Xbox One-ägare streama next-gen spel via Game Pass


0

Idag rullar Xbox ut sin Cloud Gaming-satsning i 25 länder, bland annat Sverige, att kunna streama spel från Game Pass även på en Xbox One (eller Series X/S). Tjänsten (som ännu är i Beta) kräver att du har Game Pass Ultimate och innebär att du snart kan stream/spela next-gen-versioner av spel utan nedladdning på din åtta år gamla Xbox (tjänsten görs tillgänglig peu en peu för användare under november). Givetvis finns dock en hake – du får inte genom magi ”en helt ny konsol”, utan den strömmade versionen är till en början begränsad till 1080p, 60fps och SDR. Så du som har Xbox Series X kan forfarande ladda ned spel och köra dem lokalt upp till 4K, 120fps och med dynamisk HDR. Däremot kan användare av gamla maskiner få del av funktioner, strålspårning (raytracing) och till och med titlar som kanske inte finns – eller fungerar dåligt, i Xbox One-version på detta vis.

Microsoft har också meddelat att Cloud Gaming kommer till smarta tv-apparater framöver, vilket stärker känslan att företaget positionerar sig alltmer som en content-provider, som erbjuder dedikerad hårdvara (Xbox-maskiner) för de som vill ha ”det bästa”, men där lejonparten av pengarna kommer att komma in på månadsabonnemang ifrån en välfylld speltjänst (en slags ”spelens Netflix”, som det siades om för många år sen).

Grymt häftig utveckling tycker vi, som lär komma många till glädje som av olika anledningar inte kan uppgradera sin hårdvara just nu. I videon ovan ser du hur Xbox Cloud Gaming funkar på PC, men principen är densamma på mobil eller Xbox One.


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

0

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *