Xbox Live Gold och Games with Gold fasas ut i september


-4

Microsoft har meddelat att de kommer att ersätta Xbox Live Gold med en ny version av Xbox Game Pass, kallad Game Pass Core. Programmet Games with Gold, som ger ett par gratis spel att behålla varje månad, kommer också att fasas ut senare i år.

Game Pass Core kostar $10 i månaden eller $60 om året och ger tillgång till över 25 spel vid lanseringen på Xbox Series X|S och Xbox One. Bland spelen finns Gears 5, Hellblade: Senua’s Sacrifice och Elder Scrolls Online. Efter lanseringen, som sker den 14 september, kommer nya titlar att läggas till 2-3 gånger per år.

Game Pass Core inkluderar också tillgång till online multiplayer på konsol och olika erbjudanden och rabatter, men inte tillgång till hela Game Pass-biblioteket.

Existerande Xbox Live Gold-medlemmar kommer att omvandlas till Game Pass Core-prenumeranter när den nya tjänsten lanseras.

Microsoft bekräftade även att Games with Gold-programmet kommer att avslutas den 1 september. Alla spel som spelare har löst in genom Games with Gold under åren kommer att förbli spelbara så länge deras Game Pass Core- eller Ultimate-medlemskap är aktivt. Alla Xbox 360-titlar som lösts in genom Games with Gold kommer att förbli dina, även om du inte har en aktiv prenumeration på någon nivå av Game Pass.

Microsoft meddelar också att man planerar att höja månadsavgiften för Gamepass och steker också det generösa programmet att konvertera Gold-månader till Game Pass.

Dessa är Core-titlarna som hittills är bekräftade:


Gillar du det här? Dela det med dina vänner!

-4

0 Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *